Halloween on tulekul ja mis oleks parem viis pidu vürtsitada kui maitsvate muumiasnäkkidega? Need lõbusad ja veidi vürtsikad suupisted pakuvad täpselt õiget kogust särtsu ja nalja! Siin on retsept, kuidas neid valmistada.
Koostisosad:
4 suurt tšillikauna
60 g feta juustu
120 g toasooja toorjuustu
120 g riivitud cheddar juustu
näpuotsaga soola
Otepää Lihatööstuse ahjupeekonit
kommisilmi kaunistuseks
Kuidas valmistada:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Lõika värsked tšillikaunad pooleks ja eemaldada sisu koos seemnetega. Nii eemaldad suure osa tulisusest, kuid kaunad jäävad siiski kergelt vürtsikaks. NB! Tšillikaunad võivad olla üsna tulised, seega on hea mõte kasutada kummikindaid, et vürtsist sõrmi säästa. Kui kindaid ei kasuta, siis ära unusta hoida käed silmadest eemal!
Sega kausis kokku toasoe toorjuust, feta, cheddar ja sool. Kasuta lusikat, et täita iga tšillipool saadud juustuseguga (ära liiga täis pane, muidu voolab segu ahjus välja).
Lõika Otepää Lihatööstuse ahjupeekoni viilud pikuti õhukesteks ribadeks. Mähi iga täidetud tšillikaun peekonisse, jättes väikese ava tippu, kuhu saad hiljem silmad paigutada.
Küpseta muumiaid 180 kraadi juures, kuni tšilli on pehme, peekon on krõbe ja juust on kuldpruun ning mullitav.
Kuni tšillikaunad on veel soojad, aseta igale muumiale kaks kommist silma.