Vastlapäev on ideaalne aeg, et koguneda pere ja sõpradega laua taha ning nautida traditsioonilist hernesuppi. Selle supi saladus peitub aga kvaliteetses suitsulihas, mis annab roale mõnusa sügavuse ja rikkaliku maitse. Otepää Lihatööstuse suitsutatud seasupikogu rohke lihaga on selleks ideaalne valik – maitsev, kodumaine ja just parajalt suitsune!
Jagame teiega lihtsa, aga tõeliselt maitsva hernesupi retsepti, mis viib keele alla ja toob vastlapäeva lauale traditsioonid parimal kujul.
Vaja läheb:
500 g kuivatatud herneid
1 pakk Otepää Lihatööstuse suitsutatud seasupikogu (rohke lihaga)
2 porgandit
1 sibul
2 loorberilehte
5-6 pipratera
Soola ja musta pipart maitse järgi
Vett (umbes 2 liitrit)
Valmistamine:
Leota herneid:
Loputa herned külma vee all ja jäta need vähemalt 6 tunniks (või üleöö) külma vette likku. See muudab herned pehmemaks ja lühendab keetmisaega.
Keeda puljong:
Tõsta suitsutatud seasupikogu potti ja vala peale külm vesi. Lisa loorberilehed ja pipraterad. Kuumuta keemiseni ja lase madalal kuumusel podiseda umbes 30–40 minutit, et suitsulihast kogu maitse välja tuleks.
Lisa herned:
Kui puljong on valmis, lisa leotatud ja loputatud herned potti. Keeda tasasel tulel umbes 45 minutit, kuni herned hakkavad pehmenema.
Lisa köögiviljad:
Samal ajal koori ja tükelda porgandid ja sibul. Lisa need supile ning keeda veel 20–30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja supp mõnusalt tummine.
Viimased maitsestused:
Tõsta seasupikogu potist välja, eemalda kont, haki liha tükkideks ja lisa supile tagasi. Maitsesta soola ja musta pipraga vastavalt oma eelistusele.
Serveerimine:
Serveeri supp kuumalt! Ja magustoiduks? Loomulikult klassikaline vastlakukkel rohke vahukoorega!